TIETOA KORONASTA

PÄIVITYS TALLIN OHJEISIIN 20.12.2021 LÄHTIEN

Maanantaista 20.12 alkaen tallilla otetaan käyttöön molemmissa talleissa maskipakko, aina, kun paikalla on enemmän kuin yksi ihminen. Maskia on pakko käyttää molemmissa talleissa iästä riippumatta ja rokotustilanteesta riippumatta.

Samoin vallitsevasta koronatilanteesta johtuen kaikki ylimääräiset vieraat tallilla kielletään poislukien kengittäjät, eläinlääkärit ja valmentajat & muut hevosten terveyden kannalta tarpeelliset henkilöt.

Ylätallin osalta talliin saa tulla vain hevosen omistaja/hoitaja/liikuttaja. Perheenjäsenet sekä muut vieraat pidetään myös toistaiseksi poissa tallilta.

Oppilaiden osalta tallille saa tulla yksi huoltaja oppilaan kanssa.

Samoin muistutamme, että tallille tullaan vain täysin terveenä ja mikäli tiedät sairastuneesi itse koronaan, Ilmoita siitä VÄLITTÖMÄSTI tallin omistajalle.

Toivomme, että ymmärrätte tiukat rajoitukset. Yritämme kaikin mahdollisin tavoin pitää henkilökuntamme terveenä , jotta hevoset tulevat hoidettua

Varsinais-Suomi on alueena siirtynyt koronan leviämisvaiheeseen.

Tallille saa tulla ainoastaan hevosten omistaja/vuokraaja/yksityisen hoitaja ja mielellään yksi kerrallaan.

Vieraita ei tallille saa tulla tällä hetkellä ollenkaan.

Tuntilaisten osalta, mikäli alaikäinen ratsastaja tarvitsee apua, on yksi huoltaja mukaan sallittu. Tuntien aikana kuitenkaan maneesiin ei saa ylimääräisiä tulla.

Suosittelemme myös kasvomaskin käyttöä liikuttaessa tallialueella poislukien ratsastuksen aika, varsinkin sisätiloissa ja ellei turvaväliä pysty pitämään.

Muistutuksena myös, että tallille EI saa tulla edes lieväoireisena. Mikäli sinulla on yskää, nuhaa, kurkkukipua, vatsaoireita tai muita lieviäkään oireita, tallille ei saa tulla.

Ratsastuskoulutunnit jatkuvat toistaiseksi normaalisti , laji ei ole lähikontaktilaji ja ryhmäkoot ovat pieniä.toivomme ymmärrystä tiukentuneisiin ohjeisiin.

Pidetään kaikki yhdessä huoli siitä, että korona ei pääse leviämään rakkaan harrastuksen kautta

Mikäli ohjeistuksiin tulee muutoksia, tiedotamme asiasta välittömästi lisää!

Koronaviruspandemian leviämisen ehkäisemiseksi tallilla on käyttössä väliaikaisesti seuraavat määräykset:

  • Ratsastuskoulun satulahuoneessa sekä hoitajien huoneessa saa olla maksimissaan kaksi henkilöä kerrallaan
  • Satulahuoneesta/hoitajien huoneesta haetaan vain tarvittavat tavarat, eikä jäädä muuten viettämään aikaa
  • Pese kätesi huolellisesti saippualla heti kun tulet tallille ( hiero saippuaa käsiin väh. 30 sek.) ja laita sen jälkeen omat hansikkaasi käteen kun kosket varusteisiin tai hevoseen. Ota hanskat pois kädestä vasta kun lähdet tallilta
  • Mikäli olet tullut ulkomailta, ethän tule tallille vähintään kahteen viikkoon saavuttuasi Suomeen
  • Ratsastuskouluoppilaat eivät saa tuoda vieraita katsomaan tuntia, ainoastaan alaikäisillä oppilailla saa olla huoltaja mukana
  • Ylätallissa on myös syytä välttää vieraiden tuomista tallitiloihin.
  • Muistattehan tämänhetkiset oikeaoppiset toimintatavat muutenkin, ei kätellä muita, pidetään vähintään metrin väli muihin tallilla oleviin ja vältetään tarpeetonta koskemista toisten varusteisiin, hevosiin, maneesin oviin ja laitoihin
  • Älkää jääkö viettämään tallille enempää aikaa kuin on tarve, eli oppilaat lähtevät heti tunnin jälkeen ja yksityistenkään ei pidä jäädä aikaa viettämään tarpeettomasti
  • Tunnin voi peruuttaa aeimpien ohjeiden mukaisesti
  • JOS TUNNET OLOSI YHTÄÄN SAIRAAKSI, ÄLÄ TULE TALLILLE!

PIDETÄÄN KAIKKI YHDESSÄ HUOLTA, ETTÄ OMALTA OSALTAMME EMME LEVITÄ SAIRAUTTA ETEENPÄIN JA HIENO HARRASTUKSEMME SAA JATKUA !

KIITOS YMMÄRRYKSESTÄNNE JA YHTEISTYÖSTÄ

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ

SRL:n suosituksia tallitoimintaan poikkeusoloissa

THL:n
käsienpesu-
ohje

Tietoa ja suosituksia koronavirus-tilanteessa

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Voit kysyä Koronaviruksen vaikutukseta tallitoimintaan lähettämällä meille viestä Facebookin kautta. Mikäli sinulla ei ole Facebook:ia käytössä, voit akuuteissa asioissa olla meihin yhteydessä myös puhelimitse. Yhteystietomme löydät Yhteystiedot-sivulta. Lisäämme kysymykset tänne, jotta myös muut hyötyvät vastauksista.

1. Jatkuvatko tunnit normaalisti?

Tunnit jatkuvat toistaiseksi normaalisti. Tarkkailemme herkeämättä tilannetta ja viranomaisten suosituksia.