Ratsastuskoulu

 

Keiramon talli on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu.

Opetuskäytössä on yhteensä 25 eri kokoista ja näköistä karvakorvaa aina pienistä shetlanninponeista hevosen kokoisiin puoliverisiin. Kaikki hevoset ja ponit ovat koulutettuja ja tuntikäyttöön sopivia, lähes kaikki ovat myös kilpailleet vähintään seuratasolla. Ratsastuskoulun tunnit pidetään pääsääntöisesti talvisin isossa hiekkapohjaisessa maneesissa, kesäisin ulkokentällä.

Hevoseen tutustuminen ja hoitotoimenpiteet ovat oleellinen osa ratsastusharrastusta. Meillä ratsastajat saavat itse laittaa hevosensa kuntoon tunnille, edellyttäen tietysti ettei hevonen ole jo valmiina edellisellä tunnilla. Apua on kuitenkin aina saatavilla. Tulethan siis paikalle hyvissä ajoin ennen tuntisi alkua! 

empun_3431.jpgTallilta saa lainaksi kypärän ja turvaliivin, jollei itse omista. Saappaat tai vastaavat kengät, joissa on hiukan korkoa, ovat ratsastajalle parhaat jalkineet. Lenkkareilla EI saa ratsastaa. Housujen tulee olla mukavat, ei liukasta materiaalia eikä paksuja saumoja. Sormikastyyppiset hanskat ovat myös tarpeelliset. Jos harrastus jatkuu pitempään, on tietysti hyvä hankkia omat varusteet jo hygieniasyistä. Reipas ja iloinen mieli on myös syytä ottaa mukaan!

Kaikilla tallilla säännöllisesti ratsastavilla tulee olla joko SRL:n jäsenkortti tai Green Card. Näin varmistetaan kaikkien SRL:n hyväksymissä ratsastuskouluissa ratsastavien vakuutusturva ratsastusharrastukseen liittyen. Kysy näistä lisää opettajaltasi! Voit myös tilata Green Gardin tämän linkin kautta!