Kasvatustoiminta

Tallilta löytyy ratsastuskouluhevosten lisäksi joukko siitostammoja ja varsoja. Kasvatustoiminta onkin Sirpan oma pienimuotoinen harrastus. Sirpan erityisenä kiinnostuksenkohteena ovat tällä hetkellä pilkulliset knabstrupit, mutta tallilta löytyy myös poni- ja puoliverivarsoja.kapsy.jpg 

 

 sm.jpg

 

 

 

 

 Sirpa ja oma kasvatti Flaming Marbella 

  Sirpa ja oma kasvatti Flaming Candel ^

Ensimmäisiä Flaming-kasvattajanimen saaneita Sirpan kasvatteja ovat 1990-luvulla syntyneet shetlanninponit Flaming Meadow, Flaming Wonder, Flaming Surprise, Flaming Shannon, Flaming Beauty, Flaming Jasmin ja Flaming Sparkle, welsh cobit Flaming Lullaby, Flaming Carlos ja Flaming Butler sekä puoliveriset

 

 Flaming Happy End, Flaming Amazon, Flaming Candel, Flaming Fox, Flaming Oliver ja Flaming Landora.

2000-luvulla tallilla ovat syntyneet welsh cob -kaksosvarsat Flaming Smiling Queen ja Flaming Queen of Night eli Milli ja Minni, kaksostyttöjen pikkuveli Flaming Gabriel eli Kapru, pv-ruuna Flaming Lindos. Lindoksen pikkusisko Sunrice eli Sandra. Ratsuponiruuna Flaming Phoenix, Feeniksin pikkusisko Flaming Edelweiss eli Elli, joka aloittelee pikkuhiljaa tuntihepan hommia tallilla, pv-tamma Flaming Amphitrite, knabstruptamma Flaming Sunset eli Bambi, knabstrup-veljekset Flaming Hercules ja Flaming Smokey eli Heke ja Okki, joista molemmat asuu edelleen Keiramolla ja aloittelee parhaillaan ratsun uraa, samoin kuin knabstruptamma Flaming Snow White eli Lumikki.

Vuonna 2009 syntyi iso katras, ratsuponivarsat ori Flaming Bueno ja tamma Flaming Marbella, knabstruptamma Flaming Odessa ja puoliverivarsat tamma Flaming Valencia ja ori Flaming Granada. Vuonna 2010 tallilla on syntyi neljä varsaa. Knapstruptamma Ofelia varsoi 12.4. pilkukkaan tammavarsan Pinrock's Black Velvetistä. Varsa sai nimekseen Flaming Carnosa, "Åsa". Venäjältä syksyllä 2009 tuotu valkovenäjäntyöhevonen Nelli pyöräytti tumman orivarsan noin viikon Ofelian jälkeen.

Nellin varsan isä on ainakin toistaiseksi mysteeri, sillä sen ei tiedetty olevan kantavana kun se tuotiin Suomeen. Reipas musta ori nimettiin Flaming Half Mooniksi, kutsumanimeltään "Nipa". Myöhemmin keväällä varsoivat Valentina ja Sandra. Kummatkin saivat tammavarsat. Valentinan varsan nimi on Flaming Victoria, Sandran varsan Flaming Dark Chocolate, "Lilli".

Kesällä 2011 Flaming Snow White eli Lumikki varsoi pilkullisen tamma varsan, joka sai nimekseen Flaming Utah (kutsumanimeltään Ellen). Samana kesänä Ofelia varsoi ori varsan, joka sai nimekseen Flaming Colorado, tuttavallisemmin Kimi. Myös Leidy varsoi ori varsan, Flaming Marcello, eli Luppis. Kimi ja Luppis asuvat ja kasvavat tällä hetkellä pihatossa kolmen ruunan kanssa.

Kesällä 2012 Leidy varsoi jälleen hienon ori varsan, nimekseen se sai Flaming Gold Finger, eli Goldi.

Kesäksi 2013 odotellaan innolla jälleen kahta varsaa :)